Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Aankondigingen van Open Source gerelateerde evenementen.
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Dutch
View previous topic :: View next topic  
Author Message
garo
Bodhisattva
Bodhisattva


Joined: 15 Jul 2002
Posts: 860
Location: Edegem,BELGIUM

PostPosted: Mon Mar 24, 2003 10:31 pm    Post subject: Aankondigingen van Open Source gerelateerde evenementen. Reply with quote

Post hier aankondigingen voor lan's,beurzen,meetings,... in Vlaanderen of Nederland die iets met Gentoo,Linux of Open Source te maken hebben.

PS: Wanneer de lan, beurs,meeting,... voorbij is veeg ik de aankondiging weg.
_________________
My favorite links this month:
- Surf Random
- Web-based SSH
- Stop Spam


Last edited by garo on Wed Nov 26, 2003 9:00 pm; edited 2 times in total
Back to top
View user's profile Send private message
socialdefect
n00b
n00b


Joined: 25 Oct 2009
Posts: 20

PostPosted: Tue Aug 31, 2010 1:18 pm    Post subject: Software Freedom Day 2010 NL Reply with quote

Op 18 september 2010 is er in de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag een groot evenement rond de de internationale “Software Freedom Day”. Het doel van die dag is om vrije en open software onder de aandacht te brengen bij het grote publiek en om te laten zien dat software die vrij ontwikkeld is juist daardoor geen verborgen valkuilen bevat. Open software kan bijna altijd gratis gekopieerd worden en het mag gewoon aangepast worden mits je het onder dezelfde voorwaarden verder verspreid.

Dit jaar hebben de verenigingen NLLGG, HCC, NLUUG en ClubNix de handen ineen geslagen om een stevig en vooral mooi evenement in Nederland neer te zetten dat zowel bedoeld is voor beginners als voor gevorderden. Er zijn met name lezingen en workshops die gericht zijn op de gewone gebruiker, met onderwerpen als multimedia, gaming en software voor dagelijks gebruik. En naast software gaat het ook om Vrije Content zoals vrij te delen films, muziek en informatie. Natuurlijk besteden we er ruim aandacht aan hoe belangrijk het om deze vrijheden te hebben en te houden.

Zeker zijn op dit moment een diepgaande lezing door Lieven Moors (muzikant uit "Das Pop") over professioneel werken met audio. Thomas de Graaff (Ubuntu NL) vertelt voor nieuwsgierige beginners over het populaire besturingssysteem Ubuntu Linux. En voor de experts geeft bijvoorbeeld Rubin Simons een lezing over openPCF (geautomatiseerde server configuratie). De Europese Free Software Foundation gaat in op het waarom van Vrije Software en de actualiteit. De dag zal worden afgesloten met een open source debat waarin we lekker gaan discussiëren over enkele actuele stellingen.

Naast de lezingen verzorgen we ook een bazaar waar u via stands informatie kunt krijgen en demonstraties kan bijwonen en kennis kan maken met de verschillende gemeenschappen hierachter.

Software Freedom Day is bedoeld voor iedereen die bewust bezig is of wil gaan met computers en software, media en informatie: jong, oud, geeks, nerds, gamers, enthousiastelingen, nieuwsgierigen en nieuwkomers; dus iedereen is welkom.

Het programma begint om 10:30 uur, en de toegang is gratis. Meer informatie kunt u vinden op de website http://www.sfd2010.nl/.

________________________________________________________________________________
_______

Vind je SFD een goed initiatief en wil je graag nog een steentje bijdragen?? Dat kan door het woord te versprijden door het bovenstaande nieuwsbericht op je hyves, twitter, facebook, website, blog of whatever te plaatsen, ook kan je helpen door onze POSTER uit te printen en op te hangen en/of versprijden.

Tot 18 September :)
_________________
FREE SOFTWARE FOR FREE PEOPLE !!!!!
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Dutch All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum