Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Dracut, crypt and lvm
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Installing Gentoo
View previous topic :: View next topic  
Author Message
teixeiras
n00b
n00b


Joined: 05 Sep 2020
Posts: 2

PostPosted: Sat Sep 05, 2020 12:42 pm    Post subject: Dracut, crypt and lvm Reply with quote

Dracut report
https://dpaste.com/9JXS2M5NA

blkid
https://dpaste.com/5GCG5LWAB

/etc/default/grub
https://dpaste.com/EVE6JF8LZ

I have been trying to activate plymouth, so I'm trying to create my init image with dracut.
The problem is I can't launch it, I have this

[ 3.973869] Mariazinha dracut-initqueue[491]: Failed to start systemd-cryptsetup@luks\x2d3d639c29\x2dd8e1\x2d4375\x2dbc71\x2d8ff06e4534e2.service: Unit systemd-cryptsetup@luks\x2d3d639c29\x2dd8e1\x2d4375\x2dbc71\x2d8ff06e4534e2.service not found.

And never get the prompt to the password.
Can someone help me?
Back to top
View user's profile Send private message
user
Apprentice
Apprentice


Joined: 08 Feb 2004
Posts: 150

PostPosted: Sat Sep 05, 2020 4:55 pm    Post subject: Reply with quote

try
Code:
rd.luks.uuid=3d639c29-d8e1-4375-bc71-8ff06e4534e2

instead of
Code:
rd.luks.uuid=luks-3d639c29-d8e1-4375-bc71-8ff06e4534e2
Back to top
View user's profile Send private message
teixeiras
n00b
n00b


Joined: 05 Sep 2020
Posts: 2

PostPosted: Sat Sep 05, 2020 9:21 pm    Post subject: Reply with quote

Hi!
I did found with irc guys. The problem was that I didn't have the /etc/crypttab with disk and re-created the image after it on dracut.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Installing Gentoo All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum