Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
[SOLVED] Webkit-gtk + gstreamer - no video yet audio plays
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Multimedia
View previous topic :: View next topic  
Author Message
bstaletic
Apprentice
Apprentice


Joined: 05 Apr 2014
Posts: 208

PostPosted: Sun Apr 26, 2015 12:13 pm    Post subject: [SOLVED] Webkit-gtk + gstreamer - no video yet audio plays Reply with quote

Hello,

I've been trying to make webkit-gtk based browser able to play html5 video (mostly youtube). I've built webkit-gtk withgstreamer support, and have installed base,good,faad,ffmpeg,vorbis,vp8 gstreamer plugins, as I've read on gentoo's bugtracker that those are enough to play mp4 (youtube uses mp4?). The result: black picture but audio works. Browser I'm using is vimb.


Last edited by bstaletic on Sun Apr 26, 2015 5:26 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
VoidMage
Watchman
Watchman


Joined: 14 Oct 2006
Posts: 6192

PostPosted: Sun Apr 26, 2015 4:06 pm    Post subject: Reply with quote

Provide the list of installed plugins (with versions) and the version of webkit-gtk.
Also, did you test if video works with gstreamer alone ?
Back to top
View user's profile Send private message
bstaletic
Apprentice
Apprentice


Joined: 05 Apr 2014
Posts: 208

PostPosted: Sun Apr 26, 2015 4:44 pm    Post subject: Reply with quote

Here are the installed packages:

gst-plugins-ffmpeg-0.10.13_p201211-r3
gst-plugins-faad-1.4.5
gst-plugins-bad-1.4.5:1.0
gst-plugins-bad-0.10.23-r2:0.10
gst-plugins-good-1.4.5
gst-plugins-ugly-1.4.5
gst-plugins-base-1.4.5:1.0
gst-plugins-base-0.10.36-r2:0.10

webkit-gtk-2.4.8-r200


Using gstreamer directly:
Code:

bstaletic@gentoo ~ % gst-play-1.0 24\ minuta\ sa\ Zoranom\ Kesićem\ -\ 49.\ epizoda\ \(12.\ april\ 2015.\)-6D_CrbKOS4g.mp4                                            -- INSERT --
Now playing /home/bstaletic/24 minuta sa Zoranom Kesićem - 49. epizoda (12. april 2015.)-6D_CrbKOS4g.mp4
Missing plugin: H.264 decoder
WARNING No decoder available for type 'video/x-h264, stream-format=(string)avc, alignment=(string)au, level=(string)3, profile=(string)constrained-baseline, codec_data=(buffer)0142c01effe100186742c01eda0280bf9a5c0440000003004000000c83c58ba801000468ce3c80, width=(int)630, height=(int)360, framerate=(fraction)25/1, pixel-aspect-ratio=(fraction)1/1, parsed=(boolean)true'.
WARNING debug information: /var/tmp/portage/media-libs/gst-plugins-base-1.4.5/work/gst-plugins-base-1.4.5/gst/playback/gsturidecodebin.c(939): unknown_type_cb (): /GstPlayBin:playbin/GstURIDecodeBin:uridecodebin0
00:01.5 / 0:48:10.2


I've started installing gst-plugins, ten at a time. Just realized it's one of these.

EDIT:
Found the missing one. The only plugins needed to have youtube play html5 are base, good and libav.
Back to top
View user's profile Send private message
VoidMage
Watchman
Watchman


Joined: 14 Oct 2006
Posts: 6192

PostPosted: Sun Apr 26, 2015 6:10 pm    Post subject: Reply with quote

bstaletic wrote:
EDIT:
Found the missing one. The only plugins needed to have youtube play html5 are base, good and libav.


...or so you think. :roll:
Back to top
View user's profile Send private message
bstaletic
Apprentice
Apprentice


Joined: 05 Apr 2014
Posts: 208

PostPosted: Sun Apr 26, 2015 7:23 pm    Post subject: Reply with quote

VoidMage wrote:
...or so you think. :roll:


Ok... Why do you say that? I've been watching youtube ever since I installed oly those three.

Can't say your post didn't make me laugh.
Back to top
View user's profile Send private message
josephg
Guru
Guru


Joined: 10 Jan 2016
Posts: 572
Location: london

PostPosted: Wed Aug 02, 2017 6:15 pm    Post subject: Reply with quote

bstaletic wrote:
I've started installing gst-plugins, ten at a time. Just realized it's one of these.

EDIT:
Found the missing one. The only plugins needed to have youtube play html5 are base, good and libav.

sorry for necro-bumping. but this really helped me.

i had been installing all the gst-plugins i could.. hoping they might be useful, but not really knowing so. i have no idea which ones are used and when, or not. i have now removed all my 19 installed plugins 8O

youtube still works fine :) right now playing
from youtube stats:
Mime Type: video/webm; codecs="vp9"
DASH: yes (244/251)


ps: i don't use webkit. videos play just fine on youtube, facebook, twitter in firefox and qupzilla.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Multimedia All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum