Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
sshd not starting ARM Cortex A8
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Gentoo on ARM
View previous topic :: View next topic  
Author Message
akirahinoshiro
n00b
n00b


Joined: 16 Sep 2013
Posts: 9

PostPosted: Wed Jul 26, 2017 7:15 pm    Post subject: sshd not starting ARM Cortex A8 Reply with quote

Hello,

currently I try to use Gentoo on a Cortex A8 ebook reader (Kobo touch).
It is booting so far and I was also able to start the usb network (usb gadget rndis).
My problem is the sshd init script is not starting neither the rc-update version nor using a custom startup script (/etc/local.d).
The script itself is starting, I can read a "debug" file.
I can not use the display so far and there is no serial console tty to use.

How can I debug why sshd is not starting?
syslog-ng is not helping so far, dmesg is the same.

Thank you for any input or ideas
Back to top
View user's profile Send private message
shrike
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 20 Feb 2004
Posts: 149
Location: Closer to home

PostPosted: Thu Jul 27, 2017 2:23 pm    Post subject: Reply with quote

Greetings akirahinoshiro,

I lack the expertise to help with diagnosis of sshd startup failure. But I am curious about it and I suggest you share log files (dmesg, syslog) using app-text/wgetpaste. More eyeballs may reveal a clue. As a long shot I would also include rc.log (off by default in /etc/rc.conf).

From another angle I see several kobo github repositiries including this one (kobo-kernel) which mentions tty access on the Kobo motherboard. This would risk damaging the hardware though.

Regards,

shrike
Back to top
View user's profile Send private message
Ant P.
Watchman
Watchman


Joined: 18 Apr 2009
Posts: 6883

PostPosted: Fri Jul 28, 2017 12:01 am    Post subject: Reply with quote

Are the host keys in /etc/ssh/ missing? If they are, you can set them up ahead of time using `ssh-keygen -A` from another system, in a chroot.
The init script is supposed to generate them itself but it takes a long time even on fast CPUs, so it might be timing out.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Gentoo on ARM All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum