Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
[VANHA]forums.gentoo.org poistuu webistä
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Finnish
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Mikessu
Bodhisattva
Bodhisattva


Joined: 11 Oct 2003
Posts: 220
Location: Oulu, Finland

PostPosted: Thu Aug 30, 2007 12:46 am    Post subject: [VANHA]forums.gentoo.org poistuu webistä Reply with quote

Mikä on ongelma, miksi se on tarpeellista?
Ollessaan osa OSL data centreä forums.gentoo.org turvautuu heidän backend tietokantapalvelimiinsa, jotka on päivitetty käyttämään MySQL v5:tä. Tästä johtuen myös forums.gentoo.org on päivitetettävä v5:teen.

Mitä tapahtuu?
Tietokanta sammutetaan ja varmuuskopioidaan. Muutamien viimeisten yhtenäisyystarkastusten jälkeen migraatioprosessit uudelle tietokanta backendille suoritetaan. Jos mitään odottamatonta ei ilmene, muunnos täydelle UTF-8 tuelle on viimeinen askel. Jotta nämä toimenpiteet saataisiin tehtyä mahdollisimman pikaisesti, keskustelualueen ylläpitäjät ovat päättäneet sulkea keskustelualeet siksi aikaa.

Milloin tämä tapahtuu?

Toimenpide aloitetaan näillä näkymin 8.9.2007 ja kestää arviolta 48 tuntia. Sen tila tullaan näyttämään säännöllisesti päivitettynä tällä status-sivulla.

Mitä jos jokin menee vikaan?
Ylläpitäjät tekivät muutamia laajoja testejä löytääkseen kaikki mahdolliset sudenkuopat. Suurin osa näistä on jo ratkaistu, mutta toiset tarvivat enemmän hienosäätöä ennen kuin voidaan aloittaa.
On mahdollista, että jotkut postaukset eivät ole muuntuneet oikein tai käyttäjänimet, joissa on erikoismerkkejä eivät pysty enää kirjautumaan sisään. Mikäli ongelmia ilmenee, lähetä sähköpostia osoitteeseen forum-mods@gentoo.org niin ratkaisemme ongelmat tapauskohtaisesti – huomaa, että käyttäjänimen muuttaminen voi olla tarpeellista.

Lisää tietoa

Mikäli sinulla on lisäkysymyksiä ennen tai jälkeen muutoksen, ole hyvä ja lue tämä ketju Gentoo Forums Feedback foorumissa. Koska se ei ole mahdollista muunnokset aikana, vieraile status-sivulla sillä aikaa tai käy pistäytymässä IRC:ssä kanavalla #gentoo-forums freenodessa.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Finnish All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum